woensdag 2 februari 2011

De Strategische Werkplaats

VMBO-scholen kampen met veel vraagstukken. Veranderingen in leerlingaantallen, regionale behoeften en kosten dwingen scholen om keuzes te maken. Oriënteren we ons op smal of breed vakmanschap? Hebben we niet te veel richtingen? Bieden we wel voldoende mogelijkheden voor leerlingen? Welke kwesties spelen er in de omgeving? Wat is de moeite van het investeren waard? In de strategische werkplaats kunnen schoolleiders via passende vragen zorgdragen voor duurzame ontwikkelings- en opleidingskansen voor leerlingen in een regio













Net zoals spreeuwen in tijden van schaarste samenwerken omdat dat de kans op succes verhoogt, kunnen scholen een effectieve samenwerking in een regio ontwikkelen om optimaal onderwijs voor leerlingen te realiseren.
Het programma Tegenlicht van de VPRO heeft Nederland op de tekentafel gelegd en de effecten laten zien op de midden en lange termijn. Krimp komt in vele vormen voor en heeft diverse effecten. Ook op het onderwijs. Dit blog heeft als aandachtgebied het vmbo-onderwijs. Opleiden en arbeid spelen een belangrijke rol op regionaal vlak in het vmbo. Hoe tekent u het vmbo in op de tekentafel van Nederland?
http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2010-2011/nederland-op-de-tekentafel/krimpen-aan-de-maas.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten