woensdag 2 februari 2011

Sociale media en nieuwe technologie

De wereld verandert. De wereld verandert snel en jongeren die in deze wereld ingroeien en opgroeien zijn vertrouwd met de nieuwste technologie en met de nieuwste communicatiemiddelen. Zij spelen met deze technologie zoals eerdere generaties met stratego of mens erger je  niet speelden. Jongeren zijn autochtoon in een technologische wereld die steeds intuïtiever en persoonlijker wordt. Daar ligt een heel  nieuwe opvoedings- en opleidingsvraag. En met die vraag wordt tegelijkertijd een nieuwe taak van het onderwijs zichtbaar: leerlingen vertrouwd laten worden en op laten groeien in een geglobaliseerde wereld waarin iedereen connected is.
Die wereld is dubbelzinnig: enerzijds zijn daar de positieve ontwikkelingen van de nieuwste media en technologie en anderzijds is er het vertrouwde onderwijs. Onwillekeurig komt de vraag: hoe 2.0 is mijn school, mijn les, ons onderwijs?
Het vmbo speelt al op deze wereld in met het programma Techniek Breed. Naast smalle afdelingen techniek is er dus ook een sectorbreed alternatief. Techniek breed in de schoolorganisatie een plek geven betekent ook dat je als school bent voorbereid op de toekomst van de jongste technologische ontwikkelingen. Jongeren in het vmbo met het programma Techniek Breed bereiden zich voor op een flexibele wereld waarin ze zichzelf leren sturen door keuzes te maken die voor hen persoonlijk van belang zijn. Bekijk de film van Hiteq, het centrum voor innovatie. 

Wij zijn nieuwsgierig naar uw onderwijskundige reacties op deze film.

Door: Aat Stuurman

1 opmerking:

  1. Slot machine with jackpot at 7800-STAKED - Dr. Maryland
    Slots machines 군포 출장마사지 machines 제천 출장마사지 machines machines machine jackpot at 7800-STAKED! Slots machines machines 속초 출장안마 machines machine jackpot at 부천 출장마사지 7800-STAKED! $3,500.00. FREE! 대전광역 출장안마

    BeantwoordenVerwijderen